Moenie ‘n klakous wees nie

2020-02-15
Filippense 2:14 NLV

In ‘n ou Peanuts strokiesprent, kondig Lucy aan: ‘Goeiste, maar ek voel mislik vandag.’ Haar jonger boetie Linus, altyd die vredemaker, antwoord: ‘Miskien kan ek help. Kom sit hier voor die televisie dan kry ek vir jou iets om te eet. Soms moet ons net ‘n bietjie gepamperlang word om beter te voel.’ ‘n Paar minute later bring Linus vir Lucy ‘n toebroodjie, ‘n paar koekies en ‘n glas melk. ‘Is daar enigiets wat ek vir jou kan kry? Iets waaraan ek nie gedink het nie?’ vra hy. ‘Ja,’ snou Lucy hom toe, ‘daar is een ding waaraan jy nie gedink het nie. Ek wil nie beter voel nie!’ Die waarheid is dat sommige mense nie beter wil voel nie – hulle wil net aandag hê en hulle kry dit deur te kla. Ken jy so iemand? Die Bybel sê herhaaldelik vir ons om weg te bly van ‘n klaagspul af. Jy moet eerlik met jouself wees en jouself afvra: ‘Hoe baie van wat ek sê fokus net daarop om oor die situasie te kla, in plaas daarvan om dit te probeer verbeter? Het ek my lewe om mense wat dieselfde voel gebou, mense wat heel waarskynlik ontsteld sal wees as ek besluit om te groei en ‘n beter houding aan te neem?’ Jesus het gesê dat die waarheid ons sal vrymaak (sien Johannes 8:32). Sodra jy gewillig is om die waarheid oor jou houding in die gesig te staar en iets daaraan te doen, sal jou lewe begin verbeter. Nog ‘n gedagte – Paulus sê: ‘Wees altyd vol blydskap… Wees in alle omstandighede dankbaar, want dit is wat God van julle as Christene verwag’ (1 Tessalonisense 5:16-18 NLV). Dit is God se wil – doen dit dus!

Sielskos: Rom 7:1-9:16; Matt 14:13-21; Ps 145:14-21; Spr 4:23-24