Met vasbeslotenheid en God se hulp, sal jy wen

2019-06-15
Psalm 18:33 NLV

Die sangeres Dolly Parton sê in haar outobiografie: ‘My hoërskool was so klein dat elkeen van ons gedurende ons gradeplegtigheid kon opstaan en sê wat ons planne vir die toekoms is. ‘Ek gaan universiteit toe,’ sou een seun sê. ‘Ek gaan trou en stad toe trek,’ sou ‘n meisie hom opvolg. Toe dit my beurt is, het ek gesê: ‘Ek gaan Nashville toe om ‘n ster te word.’ Die hele plek het uitgebars van die lag. Ek was stomgeslaan. Tog het daardie gelag op die ou einde ‘n groter vasbeslotenheid om my droom te bewaarheid, in my laat posvat. As dit nie vir die skare se reaksie daardie dag was nie, sou ek dalk onder die gewig van die harde tye wat nog moes kom, ineengestort het. Dis snaaks hoe ons soms ons inspirasie vind.’ Elke held in die Skrif, sonder uitsondering, moes struikelblokke en teenstand oorkom. Dawid skryf: ‘Hulle het aangeval toe ek swak was, maar die Here hou my staande. Hy lei my na veiligheid en red my omdat Hy my liefhet… Met U loop ek ‘n leër storm; met my God spring ek oor ‘n muur. God se pad is volmaak. Die Here se woorde is betroubaar. Hy beskerm dié wat by Hom skuil… God rus my toe met krag; Hy maak my pad veilig. Hy maak my voete soos dié van ‘n wildsbok, op hoë plekke laat Hy my veilig staan… U het my met krag toegerus vir die stryd, en my teenstanders aan my onderwerp’ (verse 19-20, 30-31; 33-34, 40 NLV).

Sielskos: Hosea 6-10; Mark 14:43-52; Ps 139:7-12; Spr 13:24